Proprietatile si utilizarile onixului in locuinta

Pentru a îmbina interiorul cu natura, cu scopul de a transmite esența și frumusețea prin formele sale organice și imprevizibile, designerii folosesc onix.

Onixul are un concept sculptural intrinsec, fiecare piesă este unică ca și cum ar fi o amprentă. Oferă o valoare estetică și tangibilă oricărui tip de arhitectură. Onixul înfrumusețează spațiul și oferă o expresie unică, tipică operelor de artă. Amenajările cu onix continuă să aducă valoare adăugată, tangibilă și economică clădirilor. Această piatră naturală este sinonimă cu bunul gust, dar si cu o evaluare mai mare pe piata imobiliară de lux. 

Onixul este format din benzi de calcedonie în culori alternante. Este criptocristalină, constând din intercreșteri fine de minerale de siliciu cuarț și moganit. Benzile sale sunt paralele una cu cealaltă, spre deosebire de benzile mai haotice care apar adesea la agate. 

Onixul face parte din familia Agatelor 

Onixul aparține familiei agatelor. Această piatră semiprețioasă formează filigrane caracteristice care sunt grupate în valuri translucide. 

Utilizări excelente ale onixului 

Onixul are utilizări excelente. Este folosit cel mai adesea pentru crearea pereților decorativi, a pardoselilor, a unui lavoar, a unui bar sau a blaturilor, deoarece transmite lumina. Este necesară o atenție deosebită atunci când utilizezi onix în locuința ta. Gândește-te la propriul stil de viață și condiții înainte de a cumpăra onix pentru amenajările tale interioare. 

Onixul poate fi folosit și pentru articole decorative, cum ar fi vaze, urne, pahare de vin, lămpi și boluri. Funcționează de minune acolo unde ai putea scoate în evidență piatra și poți folosi iluminare sub suprafața sa pentru a atrage atenția asupra calităților sale transparente. Această piatră poate fi achiziționată sub formă de lastre, mozaic, lavoar, recipient de săpun, suport de lumânare sau set de articole pentru baie.  

Finisaje comune pentru onix 

Similar cu marmura, onixul poate fi finisat cu o suprafață lustruită. Acesta este un finisaj de bază mătăsos și reflectorizant care adâncește culoarea și contrastele din interiorul pietrei. Poate fi, de asemenea, completat cu un finisaj de suprafață mat, care este tern, cu luciu scăzut. Nu este reflectorizant și lucios ca finisajul lustruit. 

Diferite culori ale onixului 

Această piatră naturală are culori superbe, translucidente și diferite. Culorile de onix sunt moi și somptuoase, cu aspect delicat. Nuanțele deschise de miere aurie ale onixului galben sau verdele, maroul și portocaliul onixului exotic îți vor oferi o senzație deosebită. Alte culori ale onixului sunt: alb, bej, gri, negru, roșu și roz. Există diverse benzi sau linii de culoare complementară care parcurg toată piatra, contribuind la caracteristicile sale exclusive de culoare. Onixul este o sărbătoare a imaginii pentru ochi. 

Frumusețe distinctivă cu onix 

Frumusețea excepțională și distinctivă a onixului nu este pentru toată lumea din cauza procesului său de întreținere, însă nu este deloc un proces complicat. Este necesar să sigilezi suprafețele de onix și să le cureți cu o soluție special concepută pentru această piatră. Aspectul obținut prin utilizarea onixului în amenajări interioare este unic. Dacă ești mulțumit de îngrijirea de care are nevoie onixul, atunci îți va plăcea aspectul său extraordinar în locuința ta. 

Dacă proprietățile și utilizările onixului în locuință te-au inspirat, intră pe www.stona.ro sau vizitează showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și depozitele din județele Prahova și Alba. Te așteptăm cu o gamă variată de produse realizate din onix.