Avantajele amenajarii peretilor de onix 

Amenajarea pereții de onix aduce multe avantaje locuințelor, datorită esteticii unice a acestei pietre naturale.

 

Onixul este format din benzi de calcedonie în culori alternante. Este criptocristalin, constând din intercreșteri fine de minerale de siliciu cuarț și moganit. Benzile sale sunt paralele una cu cealaltă, spre deosebire de benzile mai haotice care apar adesea la agate. 

Pentru a îmbina interiorul cu natura alege pereții de onix, care vor transmite esența și frumusețea prin  aspectul lor organic și imprevizibil. Însă înainte de a lua această decizie, este bine să cunoști toate avantajele amenajării pereților de onix. 

Unicitate și frumusețe 

Onixul are un concept sculptural intrinsec, fiecare piesă este unică ca și cum ar fi o amprentă. Pereții de onix oferă o valoare estetică și tangibilă oricărui stil de amenajare. Onixul înfrumusețează spațiul înconjurător și oferă o expresie unică, tipică operelor de artă. Pereții de onix continuă să aducă valoare adăugată, tangibilă și economică clădirilor. Sunt sinonimi cu bunul gust, dar si cu o evaluare mai mare pe piata imobiliara de lux. 

Transluciditate 

Unul dintre cele mai importante avantaje ale onixului este transluciditatea, astfel că poți folosi iluminare sub pereții de onix, pentru a le accentua estetica deosebită.  

Tipuri și finisaje 

Acest material poate fi achiziționat sub formă de lastre sau mozaic. Lastrele de onix au finisaj lustruit, mătăsos și relectorizant care adâncește culoarea și contrastele din interiorul pietrei. Mozaicul de onix are finisaj mat, care nu are luciu și nu reflectă lumina.  

Culori 

Această piatră naturală are culori superbe și diferite. Culorile onixului sunt moi și somptuoase, aspect aproape delicat.Culorile principale ale acestei pietre sunt: alb, bej, exotic, galben, gri, negru, roșu și roz. Există diverse benzi sau linii de culoare complementară care parcurg toată piatra, contribuind la caracteristicile sale estetice exclusive. Onixul este o sărbătoare a imaginii pentru ochi. 

Întreținere 

Frumusețea excepțională și distinctivă a onixului nu este pentru toată lumea din cauza procesului său de întreținere. Pereții de onix necesită aplicarea unui tratament de sigilare la un anumit interval de timp, fiind o piatră naturală mai moale și mai delicată.  

Stona îți oferă o gamă diversă de lastre și mozaic de onix pentru a avea parte de avantajele amenajării pereților de onix. Accesează www.stona.ro sau vizitează showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 sau depozitele din județele Prahova și Alba.