Utilizarea pietrei de onix

Piatra de onix, alaturi de alabastru sunt considerate pietra semipretioase, in antichitate fiind folosite la crearea de bijuterii si bibelouri.

Onix-ul este mai rara si mai cautata in comparatie cu celelalte pietre naturale si are un pret mai ridicat care insa se justifica in cazul in care doresti sa oferi locuintei tale un stil modern si unic in acelasi timp.

Piatra de onix surprinde prin eleganta si stralucirea ei si se aseamana foarte mult cu marmura.

In antichitate era considerata o piatra aducatoare de noroc care tinea departe spiritele rele si oferea relaxare si confort.

Aceasta piatra ia nastere in pesterile calcaroase prin dizolvarea calcarului si formarea de stalactite si stalagmite.

Onix-ul este o piatra calcaroasa care este predispusa la patare in cazul in care petele au continutul de aciditate ridicat precum au sucurile, alcoolul sau solutiile de curatare din comert. Aceasta piatra are nevoie de o intretinere speciala pentru a-si pastra frumusetea din prima zi.

Daca optati pentru decorarea locuintei cu onix trebuie sa stiti ca se recomanda folosirea acesteia in locurile cu un trefic redus deoarece este o piatra delicata. Structura poroasa a  acesteia fac ca onix-ul sa trebuiasca sigilat periodic pentru a rezista mai mult la pete si zgarieturi, in caz contrar va absoarbe lichidele lasate o perioada indelungata si va da nastere la pete care se indeparteaza foarte greu.

piatra onix

Onix-ul este folosit de cele mai multe ori la realizarea semineelor si a blaturilor de bucatarie.

De asemenea putem folosi onix-ul si pentru realizarea de pardoseli, chiuvete sau mese.

Onix-ul se gaseste sub forma de lastre (blaturi) si se evidentiaza bine in contrast cu incaperea, spre exemplu un blat alb arata incredibil intr-o incapere cu mobilier negru sau viceversa.

piatra granit

Modelele de onix sunt unice. Precum si marmura, onix-ul are un colorit si un model care te va captiva. De asemenea onix-ul se poate slefui pentru a i se oferi o stralucire mai intensa sau puteti opta pentru o suprafata mata daca doriti ca micile zgarietuiri sa nu fie vizibile.

Designul superb oferit de aceasta piatra necesita o intretinere mai mare fata de alte pietre naturale dar care se poate face foarte usor daca stii cum sa te feresti de pete si zgarieturi.

Taguri: