De ce sa aleg onixul

onixulBlaturile din piatra naturala sunt tot mai cautate datorita calitatilor acestora. Pe langa aspectul lor foarte estetic si unic acestea sunt foarte dure si rezista la temperaturi ridicate si la zgarieturi fine.

Pe piata producatorilor de piatra naturala din Romania exista numeroase variante pentru realizarea blaturilor si a glafurilor de baie si bucatarie. Printre cele mai utilizate pietre naturale enumeram granitul, marmura si onixul.

Pietrele naturale sunt diferite prin structura lor, acestea avand avantaje si dezavantaje. In functie de acestea si in functie de nevoile noastre trebuie sa alegem materialul care ni se potriveste.

Una dintre pietrele naturale care sunt la mare cautare in ziua de astazi este onixul. Aceasta are o strucutura calcaroasa care spre deosebire de alte piatre este putin transparenta ceea ce ii ofera un aspect unic. Un avantaj al onixului este fatul ca este ca ofera incaperii o luminozitate ridicata.

Designerii de locuinte au descoperit ca o sursa luminoasa adaugata in  spatele blaturilor sau panourilor ofera o imagine superba deoarece pune in evidenta coloritul onixului.

Astfel de panouri iluminate le putem ragasi in baruri, cluburi sau cafenele, insa la fel de bine se pot folosi in orice baie sau bucatarie.

Onixul nu este la fel de dur precum granitul si trebuie sa tinem cont ca obiectele grele pot afecta suprafata blatului. De asemenea pentru o fi protejat de zgarietuiri si pete se recomanda ca pe suprafata onixul sa se aplice un mastic. Astfel blatul va fi mai rezistent la petele de mancare si bautura care vor ajunge pe blat.

Onixul este o piatra rara si se gaseste pe piata la un cost mai mare fata de alte pietre, insa eleganta acestei pietre rar poate fi egalata de cele mai scumpe tipuri de marmura.

Piatra de onix se recomanda pentru panouri verticale si pentru blaturi care nu sunt intrebuintate zilnic.

Daca optezi pentru decorarea locuintei cu onix iti recomandam sa apelezi la firme recunoscute si specializate deoarece este o investitie mare la care trebui sa ai si garantie in cazul in care montajul nu este realizat corespunzator.

Taguri: