Care este originea pietrei de onix 

Atrage toate privirile cu frumusețea sa unică, dar te-ai întrebat vreodată care este originea pietrei de onix? Aceasta este legată de apa de izvor.

 

În timp ce granitul, cuarțitul și marmura sunt ascunse adânc în scoarța pământului, piatra de onix se naște pe suprafața pământului. Onixul se formează din apă de izvor sau din apă subterană care are un conținut ridicat de calcit dizolvat. Primăvara, când sursele de apă devin active, mineralele se depun pe fund și formează o crustă de cristale de calcit. În timp, se formează un strat mare de minerale. 

Se formează straturi diferite de culoare a pietrei din cauza diferențelor de curgere a apei și a cantităților mici de impurități. Calcitul alb sau limpede este cel mai frecvent, dar culoarea este determinată de cantități mici de alte minerale colorate. 

Cea mai populară culoare pentru piatra de onix este galbenul, care este determinată de oxidul de fier. Alte culori disponibile ale pietrei sunt: alb, bej, exotic, gri, negru, roșu și roz. Straturile translucide din onix reflectă particularitățile subtile ale curgerii apei de izvor. 

Plăcile de piatră de onix sunt realizate prin tăiere pe lungime a tuturor straturilor, deschizând astfel o capodopera de artă creată de natură de-a lungul a mai mulți ani. 

Piatra de onix se formează adesea în peșteri subterane, unde curge și apă. Bucăți de calcar sau chiar roci vulcanice pot fi găsite în filoanele de calcit glazurat. Practic, impresionanta piatră de onix se găsește oriunde curg izvoare minerale. 

Travertinul se formează în același mod ca onixul. Principala diferență dintre travertin și onix este că travertinul are texturi poroase, în formă de dantelă, iar onixul este neted și neporos. Cu toate acestea, în general, cele două pietre au o compoziție similară. 

Acum că ai aflat care este originea onixului, te așteptăm pe www.stona.ro cu o gamă variată de produse realizate din această piatră, care să-ți înfrumusețeze locuința. De asemenea, ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr. 48 și în depozitele din județele Prahova și Alba.