Avantajele decorarii locuintei cu onix

avantaje onixDin cele mai vechi timpuri piatra de onix a fost considerata un material care are o energie pozitiva si care confera utilizatorului relaxare si il protejeaza de ghinion.

In Antichitate piatra de onix era foarte populara la greci si la romani, cuvantul onix provenind din greaca si semnifica gheara. Aceasta denumire este normala daca ne uitam la nuantele pe care se regaseste onix-ul.

Nuantele cele mai populare ale onix-ului sunt rosie, alba, gri si albastra. In combinatie cu mineralele din compozitia lui modelele de pe suprafata onix-ului sunt superbe si in cazul in care doresti sa oferi casei tale un design unic, atunci onix-ul este solutia perfecta.

Luminozitate

In comparatie cu marmura, onix-ul ofera o stralucire mai mare incaperii. Onix-ul se poate modela mai usor decat alte pietre naturale, ceea ce il face perfect pentru realizarea diverselor ornamente, mese, vaze etc.

Transparenta

Un alt avantaj il reprezinta transparenta, ceea ce il face materialul preferat al multor designeri de locuinte deoarece instalarea unei surse de lumina in spatele blatului face ca aceasta sa se propage pe suprafata onix-ului. Astfel modelele superbe de pe suprafata blatului vor iesi si mai mult in evidenta.

Blaturile din baruri si cafenele care folosesc un astfel de procedeu au un aspect deosebit si atrag atentia oricarei persoane.

Coloritul

Onix-ul are un colorit foarte diversificat, acesta se regaseste pe nuante perecum rosu, auriu si verde. Spre deosebire de alte pietre naturale, onix-ul are un aspect unic, iar culorile sale puternice il fac potrivit pentru daca vrei sa adaugi o pata de culoare casei tale.

Onix-ul nu este la fel de popular precum granitul sau precum marmura dar cu certitudine este in topul celor mai frumoase pietre naturale din lume.

Piatra onix se foloseste in prezent pentru realizarea de blaturi si panouri pentru amenajarea locuintelor dar si pentru realizarea unor deosebite obiecte ornamentale.

Taguri: