Idei de amenajare cu onix pentru baie

Îți dorești să îți renovezi baia și să obți un efect vizual impresionant? Onixul reprezintă cea mai bună opțiune pentru o baie sofisticată și elegantă.

 

Onixul este o rocă minerală compusă din oxid de siliciu și prezintă de obicei unele impurități care formează straturi succesive. Este comun ca depozitele de onix să fie localizate în zone cu o abundență de roci calcaroase care se cristalizează în timp. 

Cu această piatră naturală rară și valoroasă, care are o frumusețe deosebită, baia locuinței tale va avea un aspect unic, datorită texturilor bogate și culorilor contrastante ale onixului. Am adunat câteva idei de amenajare cu onix pentru baie din care să te inspiri și să o alegi pe cea potrivită pentru locuința ta. 

Baie luxoasă cu plăci de onix alb 

Folosește plăcile de onix alb cu texturi complexe aurii pentru a acoperi toată baia, chiar și cada. Eleganța uimitoare a acestui tip de onix va crea o atmosferă luxoasă în baia locuinței tale. Pentru a sublinia efectul acestei pietre frumoase, instalează corpuri de iluminat pe tavan și pe cadă. 

Onix alb predominat cu accent de onix exotic 

Dacă o baie amenajată în întregime cu onix alb nu ți se pare destul de dramatică, un accent mai intens este soluția ideală. Folosește plăci de onix exotic pentru a crea un panou de perete, o cadă, un lavoar, o cabină de duș sau o pardoseală. Intensitatea cromatică și culorile contrastante ale onixului exotic, vor forma un impact vizual puternic, dar echilibrat. 

Perete de onix negru cu cadă albă  

Combinația dintre cada albă, peretele accent de onix negru și un robinet auriu montat pe perete oferă un aspect modern și luxos. Placa de onix negru oferă un fundal atrăgător pentru cada de baie albă și creează o atmosferă dramatică cu impactul său vizual îndrăzneț. Poți amenaja pardoseala cu onix alb, deoarece va contribui la senzația de proaspăt și curat a căzii. 

Onix roșu pentru pereții cabinei de duș 

Cabina de duș placată cu onix roșu poate fi suficient pentru a crea o baie atrăgătoare și cu personalitate. Acest tip de onix are fundalul roșu intens și texturi transversale subțiri în alte nuanțe de roșu, cu accente de alb, bej și galben. Aspectul general al onixului roșu este de operă de artă abstractă, astfel că este recomandat să amenajezi restul băii folosind culori discrete și modele simple. Un robinet din bronz va completa efectul general al cabinei de duș, fără a distrage atenția. 

Accesează www.stona.ro și alege lastre, lavoare, mozaic sau alte produse confecționate din onix, pentru a amenaja baia locuinței tale exact așa cum îți dorești. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 sau în depozitele din județele Prahova și Alba.