Onix, marmura sau granit

Marmura

onix sau marmuraMarmura este o piatra naturala formata in mare parte din calcit. Marmura este de fapt un calcar supus la temperaturi si la presiuni foarte mari.

Marmura este in mod normal alba insa in contact cu diferite minerale aceasta poate avea diferite nuante si modele. Marmura are in compozitie vinisoare de nisip care ofera fiecarei lastre unicitate.

Marmura se poate utiliza la realizarea de blaturi, glafuri si pardoseli de interior. Desi se poate utiliza si in exterior, acest lucru nu este recomandat deoarece cu timpul se va pata si isi va pierde culoarea.

Marmura se intretine destul de usor, aceasta se poate curata cu apa calda, sapun lichid si o laveta. Solutia de curatat sau sapunul lichid trebuie sa ai aiba un pH neutru.

Onix

onix sau marmuraOnix-ul este asemanator marmurei, acesta fiind format din calcit. Spre deosebire de marmura onix-ul este mai putin dur insa structura sa este transparenta si i se poate monta in spate o sursa de lumina pentru a oferi un design deosebit.

Onix-ul se poate gasi in diferite nuante si forme. Precum marmura, are in compozitie vinisoare de nisip care ofera un aspect unic si colorat.

Intretinerea onix-ului este asemanatoare cu cea a marmurei, drept urmare se vor evita solutiile cu aciditate ridicata. Aceasta piatra naturala poate fi taiata si slefuita in diferite forme si se pot realiza diferite ornamente si bijuterii.

Granit

onix sau marmuraGranitul este o roca vulcanica formata la adancimi foarte mari. Magma iesita la suprafata acopera si alte minerale iar dupa ce se raceste formeaza granitul.

Granitul are o suprafata mai dura care il face mai rezistent la zgarieturi si la pete. Este recomandata pentru realizarea de pardoseli, blaturi si pavaje datorita rezistentei indelungate la uzura si la agentii externi.

Spre deosebire de marmura si onix, granitul nu este la fel de fin si nu are un colorit foarte deosebit.

Intretinerea granitului este usoara deoarece este una dintre cele mai dure roci, ceea ce o face foarte rezistenta la patare si la zgarieturi.

Indiferent de materialul pe care il vei alege pentru amenajarea locuintei, aceasta va avea un design unic si elagant deoarece pietrele naturale nu isi vor pierde niciodata frumusetea si stilul.

Taguri:  ,