4 motive pentru a alege onixul

Onixul este o piatră frumoasă cu granulație fină, cu modele distinctive și vine în diferite nuanțe de alb, bej, exotic, galben, gri, negru, roșu și roz. 

Dacă ești în căutarea unui material luxos care să poată da un aspect sofisticat decorului locuinței tale, iată 4 motive pentru a alege onixul. 

1. Unicitatea 

Onixul este o piatră rară și exotică, care nu este ușor disponibilă. Acest lucru îl face scump în comparație cu alte pietre naturale, cum ar fi marmura sau granitul. Fiind un material natural, fiecare placă de onix arată diferit și conferă spațiului un caracter unic. 

2. Tranluciditatea 

Onixul se remarcă pentru că este o piatră translucidă care transmite lumină atunci când este iluminată din spate. Astfel că poți instala o sursă de lumină în spatele blatului, peretelui, pardoselii sau a glafului de onix pentru scoate în evidență estetica sa impresionantă. Poți instala onixul și într-un mod convențional fără iluminare de fundal, atunci când spațiul are ferestre mari și lumina naturală este abundentă. 

3. Versatilitatea 

Onixul poate fi folosit în numeroase moduri pe diferite suprafețe verticale și orizontale sub formă de blaturi, pardoseli, pereți sau panouri de perete. Poate fi folosit și pentru a crea chiuvete, lămpi și sculpturi. Onixul este disponibil sub formă de lastre, mozaic, dar și produse finite. Există o asemenea bogăție în acest material, încât chiar și cel mai mic articol adaugă valoare spațiului. 

4. Ușurința 

Onixul este mult mai ușor decât alte pietre naturale, ceea ce îl face ideal de utilizat în aplicații creative. Majoritatea onixului este extras în plăci mici, ceea ce îl face simplu de fabricat și manipulat. Se clasează la capătul mai moale al scalei de densitate a pietrei, făcându-l ideal pentru aplicații verticale interioare. 

Accesează www.stona.ro și alege lastre, lavoare, mozaic sau alte produse confecționate din onix, pentru amenajarea locuinței tale. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 sau în depozitele din județele Prahova și Alba.